Archive for 2009

,

kesabaran membawa berkat

bangun tadi semangat je nak kerja...
siap bawa laptop lagi nak cari jurnal sambil2 kerja...
rupanya mood yang baik itu telah dicemari dengan kehadiran majlis daerah..
huhu...
kedai yang ku jaga kena kompaun...huhu
pastu aku lah yang kena menjawab semua soalan cepu emas..
and i don't know nothing...
just do what they say...
and my boss just lepas tangan ...
sabar je lah...

,

ape aims saya?

semalam x tau kenapa banyak sangat pkir...
dr hal yg penting hingga lah bukan2...
huhu...

smpai satu tahap rase x tau ape aims saya dlm life...
bleh ke gtu???
saya satu sebagai seorang muslim sesungguhnye mmg kita dilahirkan di bumi ini untuk beribadah kepada-Nya...

tapi sekurang-kurang perlu ade usaha untuk mencapai kejayaan...
insyaAllah kejayaan dunia akhirat...

tolonglah...saya belum menemuinya lagi...
doakan saya ye semoga disepanjang perjalanan hidup ini,
saya dapat menemui ape itu matlamat hidup saya...
ok...daa...nak buat power point presentation...

,

setelah sebulan...

Lamer nyer x tulih dlm blog ni...
riwdu sgt2 nk menulis..
tp sblom ni xde mood...

yup selepas sebulan brtungkus lumus have a new life...
akhirnye brjaya jugak menstabilkan my life now...
sblum ni agak kelam kabut jgak...
dgn nk cr umah sewa nyer,keje part time n study lg...
sbnarnye sy pn x tau sama ada sy ni part time@full time study...hehe

waktu mula2 masuk klas kecut perut jgak...
mane x nyer dr 30 org student, dlm 5 org jer yg bukan cikgu...
include me la...
suma majoriti 30an...
huhu...

sometimes mmg ade gak prasaan menyesal sambung blaja kat cni..
tp yelah sesuatu yg berlaku tu pasti ade hikmahnyer...

now sy mula menemui satu per satu hikmah yg tersembunyi dlm pilihan sy ini...

Alhamdulillah...

nk tau ape dier...TUNGGU...hihi